Radionice u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u sklopu projekta “Znanost spaja ljude”

U sklopu projekta „Znanost spaja ljude“ koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda udruga FabLab s projektnim partnerima, u periodu od 21. do 24. veljače 2022. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla provodi više radionica iz STEAM područja namijenjenih učenicima osnovnih i srednjih škola. Provedba radionica uključuje i popratne anketne upitnike namijenjene učenicima s ciljem ispitivanja pojmova motiviranost, kreativnosti i poduzetnosti. Od sudionika se očekuje da nakon radionice ispune anoniman upitnik za potrebe znanstvenog istraživanja. Radionice provode edukatori iz organizacija civilnog društva uz mentorstvo suradnika s Arhitektonskog fakulteta i Fakulteta strojarstva i brodogradnje, institucija koje su partneri u projektu. 

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a mjesto na radionici možete rezervirati putem maila info@fablab.hr ili br. mob. 092/300 0181. Mjesto na radionici je rezervirano nakon što zaprimite povratni mail ili usmenu potvrdu putem telefona. 

Za sudjelovanje maloljetne djece roditelji/skrbnici prilikom dolaska ispunjavaju suglasnost za sudjelovanje i fotografiranje/snimanje pojedinih dijelova radionice. 

Radionice se provode uz poštivanje aktualnih epidemioloških mjera. 

Više o radionicama i rasporedu možete pronaći na web stranici Tehničkog muzeja Nikola Tesla i Facebook-u FabLab Hrvatska

Naziv projekta: Znanost spaja ljude | Science Connecting People

Nositelj: FabLab, udruga za promicanje digitalne fabrikacije 

Partneri: Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Institut Ruđer Bošković, Astronomsko društvo Višnjan, Udruga Profesor Baltazar, Udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih CARPE DIEM, Hrvatsko interdisciplinarno društvo, Udruga za popularizaciju tehničke kulture “Mehatronik”, Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“, Zadruga ZEZ, Krapinsko-zagorska županija.

Bespovratna sredstva: 3.599.107,40 HRK I EU sufinanciranje: 3.059.241,29 HRK 

Trajanje projekta: 28.10.2020. – 28.10.2023.

Projekt „Znanost spaja ljude“sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada“, područje “STEM kao pokretač društva”, Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost udruge FabLab.