aktivnosti,  EMW,  EU,  mediji

European Makers Week 30.05.-05.06.2016.

Po prvi puta ove godine, u organizaciji MakersFair Rome u suradnji sa Startup Europe, pokušati će se približiti aktivnosti i važnost makers populacije široj publici organizacijom aktivnosti u sklopu događanja European Makers Week (EMW) koje će se održavati od ponedjeljka 30.5.2016. do subote 5.6.2016.

FabLab u sklopu svojih višegodišnjih aktivnosti pod nazivom “Otvoreni dani 3D ispisa“, uključivao je, posebno prošle godine i makerse, inovatore i sve zainteresirane. Stoga smo s veseljem prihvatili poziv da promoviramo i damo podršku ovoj akciji u Hrvatskoj.

Pozivamo cijelokupnu maker populaciju u Hrvatskoj da nam se pridruže i u ovom tjednu organiziraju događanja koji populariziraju makers kulturu.

Posebno pozivamo sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj, da se pridruže ovoj akciji i u svojoj školi organiziraju aktivnost vezanu uz European Makers Week. Sve škole koje se pridruže ovogodišnjoj EMW aktivnosti FabLab će uključiti u projekt Predmet stvori u svakoj školi, u okviru vlastitih FabLab@School aktivnosti. Ukoliko ste zainteresirani, a nista sigurni na koji način bi se mogli priključiti ovoj akciji, javite nam se ili potražite informacije na stranicama European Makers Weeka http://europeanmakerweek.eu/.

Također pozivamo i druge institucije i udruge koje među svojim aktivnostima imaju veze sa makers populacijom da se pridruže i orgnaiziraju neku vrstu događanja.

Pojedince koji su zainteresirani sudjelovati također pozivamo da nam se jave i pridruže u događanju koje ćemo orgnaizirati u Zagrebu.

EMW_banner_300x250-1-300x250

Za kontakt u vezi EMW molimo vas da nam pošaljete poruku na emw@fablab.hr

Roberto Vdović
European Maker Week
Ambasador za Hrvatsku