O događanjima

Događanja su važan dio naše misije uključivanja građana i lokalnih zajednica. Udruga FabLab podržava sve vrste događanja koje organiziraju lokalne zajednice, posebno ona događanja koje uključuju neku vrstu obrazovanja.

Od svojih početaka organizirali smo i vlastita događanja kako bismo promovirali naše aktivnosti. Već 2013. održali smo godišnje događanje Otvoreni dani 3D ispisa koje je s vremenom i našim stečenim iskustvom preraslo u velika događanja poput Maker Faire Zagreb i STE[A]M tjedna. Osim toga, sudjelovali smo i podržali European Makers Week , te PopUp Fablab unutar Design District i Q’Art događanja u Zagrebu, te radionice u sklopu Kreativnih dana na otoku Prviću, aktivnosti na KvartArt-u u Zadru, te mnoge druge.

Posebno želimo naglasiti našu suradnju nakon STE[A]M tjedna u Zadru i sudjelovanja na KvartArt-u sa zajednicama u Zadru sve tijekom 2019., a koja 2020. treba rezultirati organizacijom Makers Week Zadar događanja.

Također su aktivne suradnje sa Vukovarom, Slavonskim Brodom i Varaždinom u posljednje vrijeme.

Svatko tko bi mogao biti zainteresiran širom Hrvatske, pozvan je da nam se pridruži i pomogne s našim sljedećim događanjima, ali i svi drugi prijedlozi su dobrodošli!