Precious Plastic Hrvatska

Precious Plastic Hrvatska je nacionalni je projekt koji je pokrenuo FabLab s ciljem da podrži globalnu inicijativu Precious Plastic Davea Hakkensa iz Nizozemske i poduzetničko orijentiranu varijaciju koju je razvio Plasticpreneur iz Austrije. Projekt ne radi samo na plastičnoj problematici, već i na obrazovanju i poduzetničkom razmišljanju okupljajući sve razine obrazovanja u jednom sustavu koji podržavaju jedni druge i rade zajedno, učenike i studente, nastavnike i roditelje na plastičnoj problematici u Hrvatskoj.

Srednje tehničke škole mogu se uključiti u projekt i proizvodnju strojeva Dragocjene plastike, gdje učenici sa svojim nastavnicima vježbaju svoje tehničke vještine, učeći radeći, poboljšavajući i razvijajući varijacije strojeva za recikliranje plastike.

Te strojeve daju na korištenje osnovnim školama, gdje su učenici pozvani da skupljaju plastiku u školama, ali i uz pomoć roditelja skupljaju plastiku kod kuće i angažiraju zajednice sa istom idejom. U školama proizvode nove proizvode uz pomoć svojih učitelja i roditelja koji su zanimljivi u ovoj temi, radeći zajedno. Proizvodi se prodaju u sklopu školske zadruge.

Proizvode dizajniraju i razvijaju studenti koji su uključeni kao treći stupanj obrazovanja. Oni će razviti ne samo nove proizvode i dizajne, već i kalupe i pripremiti potrebnu dokumentaciju, raditi na novim poslovnim modelima i razvoju projekata.

Pojedinci su također dobrodošli da se pridruže projektu novim idejama, poboljšaju trenutni razvoj, pomažu u provedbi, ali također promoviraju i šire riječi o ovom projektu.

Za aktualne informacije provjerite i Precious Plastic Croatia Facebook stranicu.