Aktivnosti

FabLab, kao jedna iz globalne mreže sličnih organizacija (fablabls.io), bavi se različitim aktivnostima u vidu provođenja projekata i sudjelovanja na različitim događanjima, a u svome radu podupiremo i srodne inicijative.

Projekti na kojima radimo ili smo ih završili su:

 1. Obzor 2020 DOIT Europe
 2. InterReg CE FabLabNet
 3. Obzor 2020 Make-IT
 4. STE[A]M tjedan, Ministarstvo znanosti i obrazovanja
 5. STE[A]m show, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u suradnji sa udrugom Mehatronik

Pored rada na projektima, rezultate i stečena iskustva pokazujemo kroz organiziranje vlastitih događanja, te sudjelovanja na različitim događanjima koje organiziraju naši partneri ili druge organizacije od kojih možemo istaknuti:

 1. Maker Faire Zagreb, organizacija
 2. Maker Island Biševo, organizacija
 3. Makers Week Zadar, organizacija
 4. Otvoreni dani 3D ispisa, organizacija
 5. Otvoreni dani novih tehnologija, organizacija
 6. Europski tjedan makera, organizacija za Hrvatsku
 7. Maker Faire događanja širom Europe
 8. Popup Fablab, sudjelovanje na drugim događanjima

Pored ovih osnovnih aktivnosti sami osmišljavamo različtite inicijative, koje u toj pripremnoj fazi mogu prerasti u projekte, te podržavamo srodne inicijative širom svijeta:

 • Adriatic GreenLab, vlastita inicijativa doprinosa otocima i udaljenim područjima
 • Fab City, globalna inicijativa
 • Precious Plastic, globalna inicijativa Dave Hakkena
 • FabLab@School, globalni projekt
 • e-Nabling the Future, globalna inicijativa

Pored svega ne treba ni zaboraviti tri smjera naše misije:

 • Obrazovanje – usmjerena transformaciji obrazovanja, s naglaskom na aktivnosti u školama s ciljem poticanja kreativnosti mladih koje se provode pod nazivom (R)Evolucija obrazovanja i Stvori u školi
 • Lokalne zajednice – usmjerena uključivanju pojedinaca i lokalnih zajednica, udruga i interesnih grupa kojima može tehnologija pomoći u svakodnevnom životu pod nazivom Pruži ruku.
 • Poduzetništvo – usmjereno razvoju poduzetničkog mentaliteta, poticanja kreativnosti, novih ideja i ubrzavanje procesa od ideje do prototipa pod nazivom Djeluj lokalno idi globalno.
 • Strategije – uključivanjem pojedinih članova u aktivnosti na razini doprinosa strategijama i politikama kako na EU razni, tako i na nacionalnoj, četvrti smjer misije odnosi se na uprave svih razina, kojima želimo pomoći u implementaciji svega prethodno navedenog.

Svi zainteresirani pozvani su pružiti nam potporu u gore navedenim aktivnostima, a i svi  drugi prijedlozi su dobrodošli!