Studenti 21. stoljeća, Erasmus+

Projekt Studenti 21. stoljeća (org. 21st Century Students) sufinancira se iz programa Erasmus + Europske unije. Projekt se temelji na pretpostavci da studenti svih sposobnosti mogu poboljšati svoje STEM vještine digitalnom proizvodnjom i dizajnom, kao odgovor na Industriju 4.0, te kako bi stvorili mlade ljude koji su spremni za digitalni svijet rada.

Projekt će potaknuti kreativnost i inovacijske vještine učenika putem praktičnih i tehnološki zasnovanih digitalnih proizvodnih alata za poticanje STEM obrazovanja na netradicionalne načine. Promicat će nastavna iskustva koja su usklađena sa suvremenim radnim mjestom, stvaranjem sličnih okruženja korištenjem tehnologija i alata koji su endemi industrije 4.0.

Projekt je započeo u listopadu 2020. godine, a konzorcij se sastoji od 7 transnacionalnih partnera koji imaju stručnost u obrazovanju i digitalnoj proizvodnji. Glavni su rezultati projekta akademija za učenje, laboratorij za učenje digitalne proizvodnje, priručnik za provedbu i program obuke učitelja 4.0.

Više informacija o projektu Studenti 21. stoljeća (org. 21st Century Students) može se pronaći na stranici projekta.