Fab City Zagreb

Fab City Zagreb je dio međunarodne mreže Fab City_Global Initiative u kojem Grad Zagreb i FabLab Zagreb pozvani od strane FabLaba Barcelona da rade na rade na Lokalno produktivnim globalno povezanim gradom do 2054. FabLab je članstvo Grada Zagreba u mreži 28 gradova pokrenuo na Fab City Summitu u Parizu, 12. srpnja 2018.

Radi se o inicijativi koja ima za cilj usmjeriti gradove prema drugačijoj filozofiji planiranja i upravljanja gradova koja se zasniva na postizanju lokalne proizvodnje i globalnoj povezanosti samodostatnih gradova, gradova koji bi do 2054. proizvodili sve što im je potrebno.

Više informacija o aktualnim događanjima možete pronaći na Fab City Zagreb Facebook stranici.

Nakon uključivanja Zagreba, radimo intenzivno na širenju ove ideje i na druge gradove u Hrvatskoj. Preduvjet za Fab City je postojanje FabLab u gradu u čemu također pomažemo širom Hrvatske. Najdalje smo stigli sa Zadrom, koji bi se trebao priključiti 2020., ali tu su i Vukovar, Slavonski Brod, Split, a od nedavno i Varaždin koji pokazuju interes stvaranje Fablab u svom gradu i priključivanja Fab City inicijativi.