projekti,  STEMerica

Naš projekt STEMerica dobio je svoj simpatični logo!

Sretni smo što možemo objaviti da je naš projekt STEMerica dobio svoje novo lice u vidu našeg simpatičnog Štemerića-robotića. Logo je izradio dizajnerski studio Kuna zlatica.

Projekt STEMerica, u partnerstvu s udrugama Udruga Bioteka i Connect-IT, Astronomskim društvom Višnjan, Sveučilište u Zagrebu | Arhitektonski fakultet i Tehnički muzej Nikola Tesla, za cilj ima unaprijediti kapacitete organizacija civilnog društva u provedbi interaktivnih, inovativnih radionica i događanja na nacionalnoj razini u području popularizacije STEM aktivnosti.

Omogućit će se promocija i približavanje tema iz područja STEM-a, demistifikacija znanosti i diseminacija znanstvenih činjenica djeci, mladima i općoj populaciji putem 44 javnih događanja (kao što su: mobilni centar „PopUpLab” – putujući kombi u kojem se provode inovativne i interaktivne aktivnosti i „STEM dan”), a posebno djeci i mladima putem 20 višednevnih, inovativnih i interaktivnih radionica.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda | Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske
Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge FabLab