događanja,  STEMerica

Radionica u Slavonskom Brodu

Prvoaprilski petak proveli smo u Slavonskom Brodu u Tehničkoj školi gdje smo predstavljali svoj projekt STEMerica te održavali radionice u sklopu STEAM tjedna. Učenici su bili fokus i glavni akteri ovog događaja te su nam predstavljali svoje izume, eksperimente i educirali nas kroz zabavne aktivnosti i radionice.

Na događanju je FabLab razjasnio kako funkcionira strujni krug i prezentirao tehnologiju virtualne stvarnosti kojom su se sudionici okušali u modeliranju i crtanju. Također je predstavljen Vinyl Cutter, računalno upravljani rezač folija – sudionici su samostalno osmišljali dizajn koji su potom digitalizirali i isprintali te na kraju dizajn preslikali na tekstil.

Uz naše radionice, partner Institut POI, kroz projekt Bioplanet, prikazao je kako skuhati bioplastiku, reciklirati čepove boca te kako od njih izraditi zvrkove i slične oblike. Na događanju je bilo moguće igrati nogomet pomoću robota koje su izradili učenici, izraditi vlastiti sapun, promatrati holograme te biti “prodrmani” strujom i slično.

Kako je bilo pogledajte na fotkama i TV prilogu 🙂

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge FabLab.