Trenutno pregledavate Strateško partnerstvo – Radiona.org & FabLab.hr

Strateško partnerstvo – Radiona.org & FabLab.hr

Radiona – Udruga za razvoj ‘uradi-sam’ kulture i FabLab –  Udruga za promicanje digitalne fabrikacije odlučile su ući u zajedničko strateško partnerstvo vezano uz razvoj hibridnih i intermedijalnih praksi, DIY i maker kulture, te stvaranja obrazovnog temelja etičkog i održivog poduzetništva u tehnologiji.

fablab_radiona1

 

Radiona.org djeluje od 2011. godine pri SC-u, a od 2013. kao samostalna organizacija spajajući umjetnost, znanost i tehnologiju kroz prizmu edukacije, izlagačku djelatnost i međunarodne suradničke projekte unutar brojnih sekcija i suradničkih projekata postavši 2015. godine prostorom za kulturu uz potporu Zaklade Kultura nova. Isprva etablirana u međunarodnom kontekstu s vremenom se okreće suradnji s lokalnom zajednicom, te domaćom i regionalnom scenom.

FabLab, udruga za promicanje digitalne fabrikacije, osnovana je 2013. u Zagrebu. Fablab je prva takva udruga u ovom dijelu Europe, a jedna od više stotina sličnih laboratorija u bazi FabLabova, dio je međunarodnog udruženja FabLab organizacije, zasnovane na ideji MIT-a. Fablab radi na razvijanju programa međunarodne suradnje te uključivanje u rad različitih dobnih i socijalnih grupa, od mladih, nezaposlenih do osoba za smanjenom pokretljivošću, a sve u cilju njihove dodatne naobrazbe za potrebe samozapošljavanja ili zapošljavanja.

Cilj strateškog partnerstva rad je na razvoju DIY scene u kontekstu područja kojima se obje udruge u svome radu bave bez preklapanja i ponavljanja sadržaja, već zajedničkim i suradničkim projektima koji će pratiti dinamiku razvoja tehnologije, edukativnih praksi i mogućnosti istih u praktičnoj primjeni.

Leave a Reply