aktivnosti,  FabLabNet,  projekti

Pilot 2: Connecting to Business

UBRZAJTE VAŠ PROTOTIP: Imate li dobru ideju i radni prototip?

Sudjelujte u izboru! Najbolji prijedlozi osvojit će tečaj treniranja koji je posvećen
ubrzanju procesa od prototipa do tržišta. Vama i vašem timu pridružit će se
stručnjaci i savjetnici FabLabNet projekta, a vi ćete sudjelovati na dva međunarodna događanja u Bratislavi i Budimpešti. Najbolji europski prijedlozi sudjelovati će na Tech-festu u Munichu.

CONNECTING TO BUSINESS

CILJEVI POZIVA: Poziv je otvoren za studente i mlade profesionalce za ubrzanje dolaska prototipa na tržište. Prototip mora biti u odnosu na prioritetna područja pametne specijalizacije (zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost, hrana i bioekonomija i horizontalno ICT i KET), ali i sve inovacije će se uzeti u obzir.

SUDIONICI: Svaki prototip može predstaviti pojedinac ili radna skupina (neformalna, kao skupina prijatelja, ili pravne prirode, startup, tvrtka, udruga). Potrebna je minimalna dob od 16 godina, te spremnost da putuju kako bi predstavili svoj prototip. Sudjelovanje je besplatno i podložno odabiru prijava koje se smatraju najprikladnijima.

KAKO I KADA SUDJELOVATI: Ispunite obrazac za sudjelovanje (poveznica), koji treba poslati najkasnije do četvrtka, 8. veljače 2018. do 16:00 sati. Ispunite obrazac za registraciju prototipa, bez obzira na broj ljudi koji čine vaš tim.

KRITERIJI IZBORA / OCJENJIVANJA PRIJEDLOGA: Prijave će biti ocijenjene od strane međunarodnog žirija. Među prijavljenim projektima odabrat će se najviše dvije prijave po nacionalnom partneru koje će biti uključene u pilot aktivnosti. Kriteriji za odabir procijenit će stupanj predložene inovacije, originalnost, korisnost, potencijal daljnjeg razvoja prototipa, svojstvena prioritetnim područjima, ekoloških i etičkih aspekata (kružna ekonomija, obnovljive sirovine), estetiku i izgled, potencijal za promociju (ime, moto), društveni utjecaj.

NAGRADE: Odabrani timovi prototipa imat će priliku razviti svoje prototipove u sljedećim fazama:

  • Trenerski program i pristup FabLab resursima. Između ožujka i travnja 2018. godine, na prototipima će biti navedeni određeni coaching / inkubacijski program. U ovoj fazi imat ćete slobodan pristup strukturama i strojevima FabLaba, a mi ćemo vam pružiti osnovne materijale pomoću kojih možete dalje razvijati prototip. Na kraju ove faze prototip će biti praktički spreman za stavljanje na tržište, imat ćete poslovni i proizvodni plan.
  • Dva međunarodna događanja FabBusinessa. U svibnju će biti na dva događanja za predstavljanje prototipova u Budimpešti i Bratislavi. Prototipovi ostalih parntera također će sudjelovati u tim događajima.
  • Ukoliko budete odabrani … Tech-Fest u Münchenu! Od svih prototipova, 4 će biti odabrano za sudjelovanje u Tech Festu u Münchenu, najvećem događaju ovog tipa u EU.

Sudionici se obvezuju da će prisustvovati trenerskom programu u gradu Zagrebu. Program je besplatan i financira ga InterregCE. To uključuje trenerski program koji se provodi u FabLab u Zagrebu, korištenje FabLab resursa, strojeva i materijala, putovanje, smještaj za najmanje jednog predstavnika tima za događaje u Bratislavi / Budimpešti, i ako je odabrana dalje, u Tech-Festu u Münchenu. Sudionici su odgovorni za putovanja u Zagreb i iz  Zagreba, hranu i smještaj tijekom treninga i sve ostalo što nije izričito navedeno. Nema novčanih naknada ili drugih nagrada!

POZIV ORGANIZIRA: MUSE FabLab, Progetto FabLabNet, CLAb Trento, HIT Hub Innovazione Trentino, Digital Innovation Hub Brescia, FabLab Budapest, FabLab Slovenko, UnternehmerTUM | MakerSpace, FabLab.hr

SAZNAJ VIŠE O FABLABNET PROJEKTU!