aktivnosti,  događanja,  Maker Faire

Maker Faire Zagreb 2023

Ove jeseni, FabLab priprema peti po redu Maker Faire Zagreb, planiran za datume 30 rujna. i 01. listopada u Sesvetama!

Za one koji nisu upoznati s konceptom, Maker Faire predstavlja kombinaciju znanstvenog i tehničkog sajma, lokalne izložbe i sasvim novog doživljaja. Ovaj događaj okuplja različite entuzijaste iz svijeta tehnologije, zanatstva, edukacije, umjetnosti i inženjeringa. Ukratko, Maker Faire je susretište za sve one koji sebe nazivaju “makerima”.

Ideja za Maker Faire događanje potekla je od Make magazina 2006. godine u srcu tehnološke Silicijske doline, nakon godina promišljanja i inicijativa. Glavni cilj ovog sajma je gledati prema budućnosti te okupiti i predstaviti male pojedince i veće kolektive koji istražuju inovativne tehnologije i oblike za svačiji boljitak. Maker Faire ističe inovaciju i eksperimentiranje u raznolikim oblastima poput znanosti, inženjeringa, umjetnosti, izvedbe i ručnih vještina.

Ovo okupljanje privlači zanimljive i radoznale ljude, uvijek spremne za učenje i dijeljenje svojih saznanja. Na Maker Faire-u kreatori predstavljaju svoje projekte i komuniciraju s drugima, s posebnim naglaskom na “uradi sam” (DIY) aktivnostima koje često nisu u fokusu tradicionalnih događanja u svijetu umjetnosti, znanosti ili zanata. Ovaj događaj omogućuje da se projekti i ideje koje nisu svakodnevno prisutne stave u centar pažnje, pa barem na 2 dana.

Za one koji se bave sličnim projektima ili rukotvorinama, Maker Faire pruža priliku da svoje radove pokažu široj publici na velikom petom Maker Faire-u Zagreb 2023!

Pozivamo sve zainteresirane izlagače da popune prijavu na poveznici (https://zagreb.makerfaire.com/hr/poziv-za-makere/prijava/) i postanu dio maker zajednice, sve zainteresirane znatiželjnike da se jave na mail info@fablab.hr i postanu dio organizacijskog tima te naravno, sve Vas pozivamo da nas posjetite i dopustite mašti da zagolica!