aktivnosti,  događanja,  projekti

Otvoreni dani Instituta Ruđer Bošković

Prošlog petka, 10. lipnja 2022. prisustvovali smo svečanom otvaranju Otvorenih dana Institut Ruđer Bošković – ODI 2022. Sudjelovali smo na predavanjima i u obilasku radionica koje je IRB pripremio za djecu i mlade, posjetitelje ovogodišnjeg Otvorenog dana.
Ravnatelj IRB-a, dr. sc. David Matthew Smith, putem predavanja „Kako zadržati mlade istraživače?“ upoznao nas je s dosadašnjim radom istraživača te brojnim uspjesima Instituta na međunarodnoj razini. Predavanjem se usmjerio i na napore koje IRB ulaže u poboljšanje uvjeta u kojima istraživači rade, omogućavanje stjecanja znanja putem međunarodnih razmjena te usmjeravanje na razvoj „soft“ vještina zaposlenika, a sve u cilju zadržavanja mladih istraživača.
Drugo predavanje održao je dr.sc. Marko Košiček te predstavio rad IRB-a u području popularizacije znanosti – kroz brojne projekte koje provode s tvrtkama, udrugama i zakladama. Izuzetno nam je drago da se u predstavljanju projekata nalazio i projekt „Znanost spaja ljude“ (eng. SCOPE), čiji je nositelj udruga FabLab, a Institut istraživački partner.
Kako je bilo na ovogodišnjem ODI 2022 pogledajte na fotografijama!

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge FabLab. Više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hrwww.esf.hr.