Trenutno pregledavate FabLab je postao partner NEB Lab-a!

FabLab je postao partner NEB Lab-a!

New European Bauhaus je interdisciplinarni i kreativni pokret koji spaja znanost, tehnologiju i inženjerstvo s kulturom i umjetnosti, a cilj inicijative okupiti građane Europe da zajedno zamisle i sudjeluju u stvaranju nove i bolje budućnosti temeljene na održivosti i uključivosti.

Jedan od ko-elemenata inicijative NEB jest NEB Lab – prostor za kooperaciju, u službi New European Bauhaus inicijative, održivih i uključivih projekata s ciljem poboljšanja svakodnevnog života lokalnih zajednica. NEB Lab mjesto je izravne implementacije NEB inicijative u konkretne projekte i aktivnosti. Ideja NEB Lab-a utemeljena je na kvalitetnom umrežavanju pojedinaca, međusobnom dijeljenju znanja i učenjem iz osobnog i tuđeg iskustva.

Glavne dvije misije NEB Lab-a su:
• stvoriti poticajne uvjete za zelenu tranziciju (novi alati, okviri djelovanja, prijedlozi promjena lokalnim politikama i slično) te
• započeti i pokrenuti vidljivu i opipljivu transformaciju svakodnevice.

Struktura NEB Lab-a jest samoorganizacija projektnih timova u aktivnostima postizanja boljitka na određenom mjestu specifičnog konteksta. Kako bi prijedlog projekta uistinu postao realni NEB Lab projekt, bitno je da projekt osigurava jasnu svrhu, transparentnost ciljeva i procesa prilikom postizanja istih te dobro definirane krajnje korisnike.

NEB Lab prostor je koji osigurava usklađenost mentaliteta, misija i vizija svih uključenih pojedinaca i projekata, a vodi se načelima New European Bauhaus-a. NEB Lab podržava razvoj projekata osporavanjem prijedloga, povezivanjem projekata sa zajednicom i institucijama za dodatnu podršku te premošćivanjem lokalnog djelovanja s europskom i međunarodnom dimenzijom. Konačno, nudi prostor za projekte na namjenskoj online platformi, mentorsku i komunikacijsku podršku.

Iznimno nam je zadovoljstvo što smo postali jedan od partnera NEB Lab-a te se veselimo nadolazećoj suradnji i nadamo se pozitivnoj promjeni i u našoj lokalnoj zajednici!