događanja,  EU

Paneuropski Hackaton #EUvsVirus

Europska komisija će u uskoj suradnji sa državama članicama EU-a orgnaizirati paneuropski hackathon za povezivanje civilnog društva, inovatora, partnera i investitora diljem Europe kako bi razvila inovativna rješenja za izazove povezane s COVID-19.

Kada? 24., 25. i 26. travanj 2020!

Cilj je razviti zajednička inovativna rješenja kao što su tehnologije, razvoj strojne i programske podrške korištenjem biotehnologije, digitalne tehnologije, društvenih znanosti i drugih domena iz područja inovacija. Događaj je namijenjen europskoj zajednici inovatora, razvojnim tvrtkama, proizvođačima, trgovcima, javnim i privatnim kupcima, krajnjim korisnicima, civilnom sektoru, te svim ostalim zainteresiranima.

Registriraj se https://euvsvirus.org/#register

Opća je svrha hackathona uskladiti i povezati inovatore, partnere i kupce diljem Europe te ih ujediniti u rješavanju neposrednih problema krize (npr. brza proizvodnja opreme, povećanje proizvodnih sposobnosti, prijenos znanja i rješenja iz jedne zemlje u drugu) na raznim tehnološkim poljima.

Područja izazova su Zdravlje i život, Kontinuitet poslovanja, Društvena i politička kohezija, Udaljeni rad i obrazovanje, Digitalne financije i ostalo.

Više informacija na https://euvsvirus.org/

Ukoliko imate ideju, ali niste sigurni trebate li se prijaviti ili trebate pomoć slobodno se obratite na info@fablab.hr.