Trenutno pregledavate 1. listopada u TMNT održan Educational Day u sklopu projekta SCOPE

1. listopada u TMNT održan Educational Day u sklopu projekta SCOPE

U organizaciji udruge FabLab, 1. listopada 2021. održan je “Educational Day” u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

Program događanja sastojao se od tri povezane cjeline: susreta popularizatora znanosti, okruglog stola na temu inovativnih pristupa (u) obrazovanju te koordinacijskog sastanka projekta SCOPE.  

Cilj susreta popularizatora znanosti bila je okupiti predstavnike organizacija koji se bave popularizacijom znanosti/STEM područjem u RH u svrhu umrežavanja i otvaranja mogućnosti za zajedničku suradnju. Događanje je okupilo sudionike iz raznih institucija: organizacija civilnog društva, osnovnih i srednjih škola, vrtića, ali i realnog sektora. 

Okrugli stol tematizirao je pitanje institucionalnog i izvaninstitucionalnog obrazovanja te njihovog povezivanja. Osim toga, prikazani su primjeri dobre prakse, a sudionici su razmjenili iskustava u praktičnom radu. Svoja razmišljanja, iskustva i saznanja sa sudionicima podijelili su inspirativni predavači – Korado Korlević iz Zvjezdarnice Višnjan, Casey Shea iz Maker Educator Collective iz SAD-a, Piet Grymonprez – osnivač MyMachine pokreta, Alexandre Boutaud iz Francuske te Roberto Vdović, osnivač FabLab-a Hrvatska.

Program je završen koordinacijskim sastankom projekta SCOPE na kojem je upriličeno i potpisivanje Sporazuma o pristupanju tematskoj mreži “STEM kao pokretač društva” za partnere za projektu. 

Projekt Znanost spaja ljude (eng. “SCOPE” – Science COnnecting PEople) sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge FabLab.