nekategorizirano

Maker Faire Zagreb 2021!

Dragi svi, krenula je jesen, a s njome nam dolazi i treći po redu Maker Faire Zagreb na kojem ćete moći odagnati hladnoću sudjelovanjem na radionicama, družeći se – i upoznajući nove ideje, misli, izume i tehnička dostignuća.

Od 2. do 3. listopada svaki dan od 10 do 17h dođite na Europski trg!

Ulaz na Maker Faire Zagreb ne naplaćuje se.

Maker Faire najveći je obiteljski festival izuma, kreativnosti, snalažljivosti i poduzetništva, pod pokroviteljstvom organizacije Make Community iz SAD-a. Maker Faire predstavlja okupljanje zaljubljenika u tehnologiju svih godišta – to su nastavnici, majstori, hobisti, pripadnici znanstvene zajednice, inženjeri, znanstveni klubovi, umjetnici, studenti i komercijalni izlagači. Međunarodno se održava od 2006. godine, a do danas je širom svijeta održano preko 200 različitih Maker Faire događanja.

FabLab, udruga za promociju digitalne fabrikacije već godinama kao sudionik ili izlagač aktivno sudjeluje u Maker Faire događanjima širom Europe i sva ta međunarodna iskustva, kontakte i ideje ove godine početkom listopada okuplja na Europskom trgu, na trećem zagrebačkom Maker Faireu.

Brno FabLab Experience, Češka

Naš prvi Maker Faire Zagreb održan je 2019. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. Okupio je gotovo 200 izlagača iz Slovenije, Austrije, Italije, Srbije i čitave Hrvatske koji su predstavili preko 70 projekata. Najrazličitije tehnološke pronalaske, izume i zanimljivosti koji su predstavljeni u Tehničkom muzeju vidjelo je i isprobalo preko 11.000 posjetitelja svih dobnih skupina. 

Maker Faire Zagreb namijenjen je široj javnosti i usmjeren na čitavu regiju. Prošle, epidemijom obilježene 2020. godine, Maker Faire Zagreb bio je održan u ograničenom obliku u dvorištu Tehničkog muzeja Nikole Tesle, a izlagači su kroz online video sadržaje svima zainteresiranima predstavili svoj rad. 

Leonardo Clock, ICTP SciFabLab, Italija

Ove godine, namjera nam je opet se usmjeriti prema fizičkoj prisutnosti i u skladu s aktualnim epidemiološkim preporukama, na Europskom trgu u subotu i nedjelju 2. i 3. listopada 2021. svaki dan od 10 do 17h predstaviti ograničenu količinu izlagača i atrakcija – kako bi javnost u sigurnim uvjetima bila u mogućnosti osobno iskusiti treći po redu Maker Faire Zagreb

Svečano otvaranje Maker Fairea Zagreb za uzvanike, medije i javnost održat će se u subotu 2. listopada 2021. u 12 sati na Europskom trgu.

Exoot, Nizozemska

Neki od najavljenih izlagača i atrakcija na ovogodišnjem Maker Faireu:

Sveučilište sjever s dronovima, Grafički fakultet Zagreb s vizualnim instalacijama, Albert Gajšak i Circuitmess, Filip Hercih i Mundus, Scientific FabLab Trieste, Maker Education Collective, FabLab Belluno, Robotički savez Zagreb, Fakultet strojarstva i brodogradnje sa FSB formulom, Exoot AnimateK, Experience Lab Brno i ostali…

Maker Faireu će prethoditi STEAM tjedan namijenjen edukaciji obrazovnih djelatnika u trajanju od 28. do 30. rujna. Naravno, u skladu s razvojem epidemiološke situacije i ažuriranju preporuka vezanih uz suzbijanje širenja bolesti COVID-19 i javna događanja, po potrebi ćemo prilagođavati uvjete održavanja.

Dođite i pridružite nam se u otkrivanju novoga i širenju znanja!

Maker Faire Zagreb i ove godine financijski podržava Veleposlanstvo SAD-a na čemu im se puno zahvaljujemo.

Više informacija o Maker Faireu Zagreb možete naći na web stranicama:

zagreb.makerfaire.com