nekategorizirano

FabLab partner na Erasmus+ projektu “Open Minds”

Od 1. siječnja ove godine FabLab sudjeluje kao partner na još jednom projektu. Radi se o Erasmus+ projektu “Open Minds – synchronising creative minds for social cohesion and radical inclusion” čiji je nositelj MTF Labs AB iz Švedske. 

Projekt polazi od ideje da se Europa može ponositi svojom raznolikošću. Ovo bogatsko inspirira kreativnost, a kreativnost je potrebna kako bi se potaknule inovacije koje služe poboljšanju kvalitete života. Prihvaćanje raznolikosti zahtjeva “open-mind” pristup.

Cilj je projekta Open Minds stvoriti temelje za razvoj visoko uključivih kulturnih i kreativnih ekosustava u Švedskoj, Finskoj, Portugalu, Hrvatskoj i Albaniji za uključivanje mladih s invaliditetom kroz umjetnost, kulturu i tehnologiju.

Kako bi postigli cilj, partneri će razviti metodologiju za  uključivanje mladih ljudi utemeljenu na njihovom prethodnom iskustvu korištenja tehnologije i umjetnosti i kulture za postizanje socijalne uključenosti različitih isključenih skupina.

Ova metodologija izradit će se u sukreativnom procesu sa osam mladih osoba s invaliditetom, a testirat će se na 200 mladih i 30 osoba koje rade s mladima. Tijekom rada u tzv. Laboratorijima kreativnih inovacija mladi i osobe koje rade s mladima identificirat će 30 izazova za koje će se izraditi socijalne inovacije koje služe postizanju inkluzije i dostupnosti u lokalnim ekosistemima. 

Više informacija o nositelju projekta možete pronaći na internetskoj stranici nositelja https://mtflabs.net/, a informacije o napretku projekta pratite na našoj stranici i Facebook profilu.