EU,  nekategorizirano,  projekti,  STEMerica

Predsjednik FabLaba na Radio Mariji

Dana 16. studenog 2021. godine predsjednik udruge FabLab, Roberto Vdović gostovao je u emisiji Hodaj uza me i budi mi prijatelj Radio Marije, na temu Mladi i STEM područje

Uz Roberta Vdovića gosti emisije bili su Mario Spajić iz udruge Zelene i plave Sesvete te Ante Boras, tajnik Srednje škole Jelkovec

Emisiju uređuje i vodi Ines Sosa Meštrović. Voditeljica je povela razgovor o važnosti STEM područja, o interesu mladih za STEM zanimanja i utjecaju na gospodarstvo. 

G. Vdović tijekom razgovora predstavio je aktivnosti raznih projekata koje provodi udruga FabLab, kao nositelj ili u ulozi partnera. 

Poseban naglasak stavljen je na predstavljanje projekta “STEMerica” koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a”. 

Projekt “STEMerica” provodi se od 12. svibnja 2021. godine do 12. svibnja 2023. godine. Dio projektnih aktivnosti usmjeren je na zaposlenike i članove projektnog konzorcija sa ciljem jačanjem njihovih kapaciteta za razvoj i provedbu programa popularizacije STEM-a. G. Vdović govorio je i o nedavnom studijskom putovanju u Višnjan i Tićan, gdje su članovi konzorcija upoznati sa radom Astronomskog društva Višnjan i Zvjezdarnice Višnjan. 

Aktivnosti usmjerene na krajnje korisnike uključuju postavljanje deset znanstvenih instalacija, prilagodbu i opremanje kombija i prikolice u mobilni FabLab te provedbu 20 višednevnih radionica i 44 jednodnevnih događanja s ciljem popularizacije STEM-a.

Projekt “STEMerica” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost udruge FabLab. 

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost udruge FabLab i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.